single.php
. . . bezorgd Mijn vriend drinkt altijd te veel als we uit gaan. Meestal plast hij dan in bed. Hoe kan ik hem laten minderen met drinken?

Mijn vriend drinkt altijd te veel als we uit gaan. Meestal plast hij dan in bed. Hoe kan ik hem laten minderen met drinken?

Mijn vriend drinkt altijd te veel als we uit gaan. Als we naar bed gaan is de kans groot dat hij in bed plast. Het is nu al 3 keer gebeurd. Ik zeg elke keer weer als we uitgaan ‘niet te veel drinken’ en toch doet hij het. Wat kan ik nog doen?

Bedplassen of  plas-misverstanden zoals u beschrijft, komen vaker voor als mensen teveel gedronken hebben. De enige remedie is het alcoholgebruik beperken tot een niveau waarop de problemen zich niet meer voordoen. Als uw vriend weet dat dit hem kan overkomen als hij teveel gedronken heeft, dan is het zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het zo ver niet meer komt.

Het is belangrijk dat u uw vriend laat weten waar uw grens ligt van wat u nog kunt en wilt accepteren van zijn alcoholgebruik. Om te beginnen zou u kunnen besluiten om uw vriend niet meer in uw bed te laten als hij teveel gedronken heeft. Laat hem zelf een ander bed (of bank) opmaken met een beschermhoes voor het bedplassen. Ga niet voor hem de boel schoonmaken en de was doen als het misloopt. Confronteer hem ook met eventueel ander vervelend gedrag als hij teveel gedronken heeft.

Kortom: spreek hem aan op de gevolgen die zijn drinken voor u heeft. Een relatie heb je met zijn tweeën, en ieder moet daarin zijn verantwoordelijkheid nemen. Als uw vriend daartoe niet bereid is, zet dan eens voor uzelf en samen met hem op een rij welke conclusies hieruit getrokken kunnen worden.

Voor meer informatie kunt u bellen naar de Alcohol Infolijn:
telnr. 0900 1995 (10 ct p/m).

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven