Gember glow: een sprankelend alcoholvrij aperitief voor de feestdagen
Op zoek naar een alcoholvrij welkomstdrankje of aperitief voor de feestdagen? Deze combinatie van sinaasappel, gember en rozemarijn zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, fris en kruidig. En volledig alcoholvrij!
Ingrediënten voor 1 liter
-
400 ml ginger ale (of ginger beer als je wat meer pit wil)
-
200 ml bruisend mineraalwater of alcoholvrije mousserende wijn
-
100 ml vers sinaasappelsap
-
1 el citroensap (voor wat frisheid)
-
1 tl honing of ahornsiroop (optioneel)
-
1 takje rozemarijn per glas
-
Schijfjes sinaasappel of bloedsinaasappel voor de garnering
-
IJsblokjes
Glas: In een mooi breed longdrinkglas of stevig wijnglas
Garnituur: 1 takje rozemarijn per glas, schijfjes bloedsinaasappel
Zo maak je ‘m

Vul de glazen met ijsblokjes.

Meng in een kan: 100ml vers sinaasappelsap, 1 eetlepel citroensap en eventueel wat honing/ahornsiroop. Roer totdat de honing is opgelost.

Schenk voorzichtig 400ml ginger ale (of ginger beer) en 100ml bruiswater erbij. Roer daarna heel kort zodat de bubbels niet verdwijnen.

Verdeel het drankje over de glazen en garneer met een takje rozemarijn en een schijfje sinaasappel.
Tip!
In plaats van sinaasappelsap kun je ook bloedsinaasappelsap gebruiken. Dat geeft een mooie warme gloed.
Meer alcoholvrije recepten
Bekijk meer alcoholvrije drankjes en mocktails, zoals de ‘blue cloud’ of de ‘bojito’!