Alcoholvrije passievrucht cocktail: Zure Bom
Door eerst het zoet en daarna het zuur ontstaat er een smaakexplosie in je mond. Door direct daarna aan het sinaasappelpartje te sabbelen, blus je de ‘zure brand’ in de mond. Dit geeft een heerlijk verzadigd gevoel. Je hebt jezelf gered. Dit is een echt doedrankje. Het is meer dan alleen maar drinken. Dit is fun.
Ingrediënten
• De pulp van 2 passievruchten
• Sap van 1 citroen
• 1 partje sinaasappel
• Een klein beetje kristalsuiker
Glas: In een shotglaasje
Mengtechniek: Stirren
Garnituur: Partje sinaasappel
Bereidingswijze

Doe in een heel klein glaasje de pulp van de passievruchten (doorsnijden en dan met een theelepeltje uitlepelen).

Voeg het sap van een citroen toe. Meng met een theelepeltje het vruchtvlees en het citroensap goed door elkaar.

Snij een partje van een sinaasappel af. Leg een theelepeltje kristalsuiker op je handpalm.

Lik nu eerst de suiker van je handpalm, drink dan direct in één keer de inhoud van het glas leeg.
Sabbel daarna direct aan het partje sinaasappel. Lekkurrrr!
Tip!
Je kan de passievrucht ook vervangen door andere zure mixen. Zoals een mix van citroen en broccolisap.
Recept door Pierre Wind – Happy Drinks
Meer alcoholvrije recepten
Bekijk meer alcoholvrije drankjes en mocktails, zoals de ‘blue cloud’ of de ‘bojito’!