page.php
test je kennis over alcohol

Quiz: Wat weet jij over alcohol?

Ga naar quiz

effecten alcohol

De effecten van alcohol per glas

Lees meer

Tips om minder te drinken

Lees tips hier

Heb je een vraag?

Je kunt je vragen stellen aan medewerkers van de Alcohol Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

info

Minder drinken of stoppen

Denk je na over minder drinken of stoppen met alcohol? Minder drinken of helemaal stoppen heeft veel voordelen: voor je gezondheid, voor werk, studie en ook voor je relaties.

Lees meer over minder drinken of stoppen

INFO

Alcohol en verkeer

Alcohol drinken en auto rijden gaan niet samen. Wat is het effect van alcohol op autorijden? Hoeveel mag je drinken als je nog moet rijden? Welke boetes en straffen zijn er voor rijden onder invloed? Hier vind je alle antwoorden.

Lees meer

Feiten over alcohol

Alcohol is legaal te koop, maar het is niet volledig veilig. Zo is alcohol betrokken bij 70% van het uitgaansgeweld, verdubbelt een glas alcohol de kans op een ongeval en is alcohol verantwoordelijk voor 5% van alle slachtoffers van kanker.

uitgaansgeweldkans-ongevalkanker
corona

Alcohol en corona

De uitbraak van het coronavirus roept veel vragen op, bijvoorbeeld of het nog wel verstandig is om alcohol te drinken. Welk effect heeft alcohol op de corona vaccinatie? 

Lees meer over alcohol en corona

info

Alcohol & zwangerschap

Alcohol rond de zwangerschap, hoe zit dat precies? Wil je zwanger worden, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Lees hier alles wat je moet weten om goed te zorgen voor jezelf en je kindje.

Lees meer

TEST

Test jezelf

Hoe vaak drink jij alcohol? Vraag je je soms af of het misschien ietsjes minder mag zijn? Doe hier de test!

Lees meer

Stel een vraag
Scroll naar top