single.php
. . . sport Hoe snel wordt alcohol afgebroken tijdens het sporten?

Hoe snel wordt alcohol afgebroken tijdens het sporten?

Een standaardglas alcohol wordt door het lichaam in gemiddeld 1,5 uur afgebroken. Dit proces kun je op geen enkele wijze beïnvloeden of versnellen. Intensief bewegen, zoals bij sport heeft ook geen invloed.

Er zijn een aantal redenen te noemen om het gebruik van alcohol na een sportieve prestatie af te raden. Na een grote fysieke inspanning moet je lichaam hiervan herstellen. Alcohol verhindert dit herstellingsproces. Bij een fysieke inspanning wordt er melkzuur in de spieren gevormd. Melkzuur kan op den duur spierpijn veroorzaken. De afbraak van melkzuur wordt gehinderd op het moment dat er alcohol gedronken wordt. De lever geeft voorrang aan de afbraak van alcohol. Bij het gebruik van alcohol in combinatie met het intensief beoefenen van sport is er spraken van extra vochtverlies. Te veel vochtverlies levert een tekort op van allerlei belangrijke mineralen. Voor het afbreken van alcohol heeft het lichaam extra suiker nodig. Dit kan na een fysieke inspanning een tekort opleveren. 

Tenslotte: waarschijnlijk is na het sporten je maag leeg. Als je dan alcohol drinkt wordt dit extra snel in je bloed opgenomen en zijn de merkbare effecten van alcohol extra hevig.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top