single.php
. . . seks Waarschijnlijk heb ik al eens te veel gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. Kan dit gevolgen hebben?

Waarschijnlijk heb ik al eens te veel gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. Kan dit gevolgen hebben?

Categorie Seks, zwangerschap & borstvoeding

Vraag

Waarschijnlijk heb ik al eens te veel gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. Kan dit gevolgen hebben?

Antwoord:

Het is duidelijk dat alcohol tijdens de zwangerschap niet goed is. Recent onderzoek toont dit met steeds meer overtuiging aan. Echter: het komt vaker voor dat vrouwen, – zich niet bewust van het feit dat ze zwanger zijn – hun ongeboren kind zonder opzet blootstellen aan een bepaald risico. Soms is dit een avondje doorzakken en soms betreft het tabak, medicijnen of het schoonmaken van de kattenbak. En toch worden gelukkig de meeste baby’s gezond geboren.

Bespreek je zorgen eens met de verloskundige als je die over een poosje bezoekt. Waarschijnlijk merk je dan dat er meer moeders in dezelfde situatie hebben gezeten en toch een gezonde baby hebben gekregen.

Tenslotte: probeer om jezelf niet te (blijven) verwijten dat je enkele malen gedronken hebt tijdens je zwangerschap. Je kunt het immers toch niet terugdraaien, en het leidt er enkel toe dat je met vervelende gevoelens rondloopt. En dat is in niemands belang, niet in het jouwe, en niet in dat van je baby.

Zoek opnieuw
Stel uw vraag

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top