Nieuws

Kamerleden dienen drie moties over alcoholbeleid in

4-sep-2019 - Afgelopen nacht zijn tijdens het debat over het Nationaal Preventieakkoord drie moties ingediend over alcoholbeleid. * Motie nr. 431 van Kees van der Staaij (SGP). Daarin wordt de regering verzocht o..
lees verder

Elke dag bijna 15 doden door alcohol, veel jongeren slachtoffer

4-sep-2019 - In Nederland sterven dagelijks gemiddeld bijna vijftien mensen aan de gevolgen van alcohol. Relatief veel jongeren zijn het slachtoffer. De alcoholconsumptie daalde lange tijd, maar die trend is tot ..
lees verder

Een alcohol- of drugstest op het werk: mag dat?

3-sep-2019 - Slechts bij hoge uitzondering mogen bijzondere persoonsgegevens (zoals gezondheidsgegevens) toch worden verwerkt. Eén van die uitzonderingen is de aanwezigheid van een wettelijke grondslag. Zo ..
lees verder

Steeds meer met alcohol betrapte jongeren krijgen Halt-straf

27-aug-2019 - Het aantal minderjarigen dat wordt doorgestuurd naar Halt omdat ze alcohol bij zich hebben, neemt fors toe. Dat blijkt uit cijfers van de instelling, die probeert wangedrag van jongeren te stoppen. I..
lees verder

'Overmatig alcoholgebruik heeft individuele en maatschappelijke gevolgen'

21-aug-2019 - Veel mensen houden van een drankje, maar sommigen drinken te veel. Drenthe staat op de derde plaats van provincies met in verhouding de meeste overmatige drinkers. En te veel drinken heeft gevolgen, v..
lees verder