Nieuws

Meeste Nederlanders drinken meer dan goed voor hen is

22-mei-2019 - Lang niet iedereen houdt zich aan het advies van de Gezondheidsraad om geen of hooguit één glas alcoholhoudende drank per dag te drinken. Het Trimbos-instituut berekende dat twee op de ..
lees verder

Nieuwe infographic biedt overzicht van belangrijkste cijfers over alcoholgebruik in Nederland

22-mei-2019 - De infographic laat zien in hoeverre mensen zich houden aan het Advies van de Gezondheidsraad voor alcoholconsumptie: “Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas p..
lees verder

Alcohol- en drugsvergiftigingen onder jongeren blijft punt van zorg

21-mei-2019 - Jongeren gebruiken soms zoveel alcohol en drugs, dat zij met een alcohol- en/of drugsvergiftiging in het ziekenhuis terechtkomen. Uit de nieuwste cijfers van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bl..
lees verder

Alcoholconsumptie tussen 1990 en 2017 met 70 procent gestegen

8-mei-2019 - Hoe schadelijk alcohol voor de gezondheid kan zijn, staat al jaren vast. En toch wordt wereldwijd almaar meer gedronken. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek dat in het vakblad The Lan..
lees verder

Zien drinken doet drinken: sociale media spelen belangrijke rol in alcoholgebruik jongeren

7-mei-2019 - Jongeren die veel positief alcoholgebruik zien op sociale media blijken later ook meer te drinken, net als jongeren die vaker iets over alcohol posten op sociale media. Dat stelt Femke Geusens, onderz..
lees verder