Nieuws

STAP eist regelgeving omtrent zwangerschapslogo

23-nov-2013 - Dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd met de invoering van het zwangerschapslogo op alcoholhoudende dranken is bekend. Op 1 oktober jl. vond daartoe het Regulier Ove..
lees verder

Bier voor vegende alcoholist: 'Alleen in Nederland'

22-nov-2013 - In Amsterdam Oost houden alcoholisten de wijk al een tijdje schoon in ruil voor vijf biertjes, een half pakje shag, een warme maaltijd en een tientje per dag. Maar in het buitenland gaat het project n..
lees verder

Leeftijdsgrens alcohol naar 17: hoe hou je studenten aan de appelsap?

17-nov-2013 - Op oudejaarsavond mogen zeventienjarigen nog legaal een biertje drinken, maar als de klok twaalf uur slaat is alcohol voor hen taboe. Vooral hogescholen worstelen met de vraag hoe ze hun eerstejaars g..
lees verder

Hét beste middel om een kater te bestrijden?

9-okt-2013 - Lange tijd werd geloofd dat een goed sterke koffie het middeltje was om een kater te bestrijden de dag na een zwaar avondje stappen. Maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat je eigenlijk beter wat Sp..
lees verder

Alcohol en medicijnen, niet altijd een goede combinatie

9-okt-2013 - Een wijntje bij het eten, een biertje in de kroeg of een lekker borreltje om de dag mee af te sluiten. Over het algemeen kan een drankje niet veel kwaad, maar als u medicijnen slikt is het verstandig ..
lees verder