Nieuws

Katwijk: ‘Uitzondering op alcoholleeftijd’

27-nov-2013 - Burgemeester Wienen van Katwijk is voornemens 16- en 17-jarigen die na 1 januari alcohol drinken de komende twee jaar nog niet te beboeten. Hij vreest dat deze groep op straat gaat hangen en zorgt voo..
lees verder

Gen voor alcoholisme ontdekt bij muizen

27-nov-2013 - Wetenschappers hebben bij muizen een specifiek gen voor alcoholisme ontdekt. Muizen die een mutatie vertonen in het zogenoemde Gabrb1-gen geven de voorkeur aan het nuttigen van alcoholische dranken bo..
lees verder

'Hé mam, doe mij nog een glaasje'

27-nov-2013 - De leeftijdgrens voor alcohol gaat per 1 januari 2014 van zestien naar achttien jaar. Hoewel het een ingrijpende wet lijkt voor de jongeren die ieder weekend op stap gaan, is er volgens experts nog ge..
lees verder

'Veel Amsterdammers eten ongezond en drinken te vaak'

26-nov-2013 - De gemiddelde Amsterdammer houdt er een ongezonde levensstijl op na. De inwoners van de hoofdstad roken, blowen en drinken meer dan in de rest van Nederland. Driekwart van de Amsterdammers eet onvoldo..
lees verder

Ronald Knibbe: 'Alcohol grootste doodsoorzaak jongeren'

24-nov-2013 - Een wetenschapper van de Universiteit Maastricht stelt dat alcohol de belangrijkste doodsoorzaak onder Nederlandse jongeren is. Volgens epidemioloog Ronald Knibbe zorgen alcoholische versnaperingen in..
lees verder