Nieuws

Hersenen merken geen verschil tussen bier met of zonder alcohol

21-jan-2019 - Of je nu gewoon bier drinkt of alcoholvrij bier. Je hersenen merken het verschil niet. Wanneer bierdrinkers denken dat ze alcoholhoudend bier drinken, is het beloningseffect in de hersenen net zo groo..
lees verder

Zoveel alcohol zit er nog in je geflambeerde pannenkoek

21-jan-2019 - Het verhitten van je gerecht blijkt niet standaard tot gevolg te hebben dat alle alcohol verloren gaat. Afhankelijk van je bereidingswijze en het aantal minuten dat je gerecht kookt of pruttelt verdwi..
lees verder

Pieter (18) en 22.000 anderen drinken een maand lang geen alcohol

17-jan-2019 - ‘Wa bende gij unne flauwe vent!’ Pieter Theunissen (18) uit Best hoort het al twee weken van zijn vrienden als ze hem tevergeefs aan het bier proberen te krijgen. Hij is een van de deelnem..
lees verder

Geen kater, minder suiker: alcoholvrije wijn wint aan populariteit

15-jan-2019 - Wijnliefhebbers grijpen vaker naar een glaasje wijn zonder alcohol. In smaak komen de alcoholvrije wijnen nog niet helemaal op hetzelfde niveau als gewone wijn; vooralsnog zijn het vooral de bubbels z..
lees verder

Deze dingen gebeuren er met je lichaam wanneer je sport met een kater

31-dec-2018 - Als onderdeel van je goede voornemens lijkt het een prima idee om op 1 januari je sportschoenen aan te trekken voor een hardlooprondje. Ook al heb je zwaar gefeest met oud en nieuw. Maar het blijkt ni..
lees verder