Nieuws

Social influencers schetsen een zorgwekkend positief beeld van alcohol

13-feb-2020 - Wat beïnvloedt het alcoholgebruik van jongeren? Communicatiewetenschapper Hanneke Hendriks onderzocht samen met collega’s de rol van Instagram-influencers die populair zijn onder minderjari..
lees verder

Eén op de drie mensen kent kankerrisico alcohol

12-feb-2020 - In het kader van World Cancer Day 2020 verscheen een IPSOS rapport over de publieke opinie met betrekking tot kanker. Uit dit rapport blijkt dat maar 35% van de 15.427 ondervraagde volwassenen (uit 20..
lees verder

Alcoholgebruik belangrijke risicofactor voor kanker

12-feb-2020 - Het World Cancer Report 2020 van de IARC (International Agency for Research on Cancer) besteedt uitgebreid aandacht aan alcoholgebruik als risicofactor voor het krijgen van kanker. Volgens het rappor..
lees verder

Nieuwe animatie ‘Beter omgaan met verslaving van partner’

7-feb-2020 - Verslaving is moeilijk uit te leggen. Dat geldt voor mensen met een verslaving zelf maar ook voor veel naasten die niet begrijpen hoe iets je zó in beslag kan nemen. Daarom is in opdracht van d..
lees verder

Intentieverklaring ‘Behandel verslaving als een ziekte’ getekend

7-feb-2020 - Middelengebruik en verslaving zijn van invloed op iemands functioneren en gezondheid en gaan daarom niet samen met werk De KNMP heeft samen met dertien zorgorganisaties op 5 februari 2020 een intenti..
lees verder