Nieuws

Een op vijf reformatorische gezinnen kent verslaving, drempel hulpvraag hoog

20-jul-2019 - In een op de vijf reformatorische gezinnen kampt er wel iemand met een verslaving, schrijft het Nederlands Dagblad op basis van onderzoek van het Kennisinstituut Christelijke GGZ (KICG). Daaruit blijk..
lees verder

Meer Delftse studentenverenigingen strijden tegen extreem alcoholgebruik

10-jul-2019 - Steeds meer Delftse studentenorganisaties omarmen de aanpak van het alcoholgebruik onder studenten. De samenwerking die vijf Delftse studentenverenigingen een jaar geleden zijn gestart, krijgt een ver..
lees verder

Stoppen met drinken bij vrouwen goed voor mentaal welbevinden

8-jul-2019 - Stoppen met het gebruik van alcohol kan de kwaliteit van leven van vrouwen verbeteren, vooral hun mentaal welbevinden. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in CMAJ (Canadian Medical Association J..
lees verder

Alcohol- en drugstesten op het werk

8-jul-2019 - Resultaten van alcohol- en drugstesten zijn gezondheidsgegevens en daarom ‘bijzondere persoonsgegevens’. Dit heeft de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), bepaald in..
lees verder

Zon en alcohol een slechte combinatie?

20-jun-2019 - Het is inderdaad zo dat vaak wordt gedacht dat je sneller dronken wordt als je alcohol drinkt in het zonnetje. Het idee hierachter is dat met warm weer je hart sneller gaat kloppen en je bloed sneller..
lees verder