Nieuws

Wie thuis alcohol drinkt, schiet meestal flink uit met schenken

9-apr-2019 - Voor een onderzoek van de Wageningen Universiteit kregen 200 deelnemers een maatbeker mee naar huis met de opdracht de hoeveelheid wijn of sterkedrank die ze schonken te meten. Ze gebruikten hun eigen..
lees verder

Pleidooi voor alcoholverbod bij agressie tegen hulpverleners

6-apr-2019 - Strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma pleit voor een alcoholverbod voor mensen die zich ernstig misdragen tegen hulpverleners als ze onder invloed zijn van alcohol. Dat zei hij in WNL Opiniemakers op NP..
lees verder

Alcohol is schadelijk, ook in kleine hoeveelheden

4-apr-2019 - Het argument dat een klein beetje alcohol drinken goed is voor de gezondheid van hart- en bloedvaten is wetenschappelijk onderuitgehaald. Zelfs matig drinken vergroot het risico op beroertes. Dat is d..
lees verder

Alcoholgerelateerde hersenschade neemt toe nĂ¡ abstinentie

3-apr-2019 - Hersenschade als gevolg van alcoholconsumptie blijft wekenlang toenemen nadat gestopt is met drinken. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in JAMA Psychiatry, uitgevoerd door het Institute of..
lees verder

Vrachtwagenchauffeurs massaal in de fout met drank en drugs

31-mrt-2019 - Het aantal alcohol- en drugsdelicten van vrachtwagenchauffeurs is in 2018 verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit een gigantische Europese handhavingsoperatie van Verkeerspolitienet..
lees verder