Nieuws

STAP geeft commentaar op het wijzigingsvoorstel Drank- en Horecawet

4-dec-2019 - Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft vandaag haar commentaar gepubliceerd op het wijzigingsvoorstel Drank- en Horecawet dat het kabinet onlangs bij de Tweede Kamer aanhangig heeft ge..
lees verder

Studentenverenigingen 'beloond' voor meer alcoholgebruik

3-dec-2019 - Groningse studentenverenigingen proberen het alcoholgebruik onder hun leden terug te dringen, maar kortingen van bierbrouwers stimuleren dat alcoholgebruik juist. De verenigingen maakten na een aanta..
lees verder

Jongeren en overmatig alcoholgebruik: stop dweilen met de kraan open

20-nov-2019 - Elk jaar worden ongeveer 800 jongeren in een ziekenhuis opgenomen vanwege overmatig alcoholgebruik. Hoe voorkomen we dat? Afgelopen week heeft het IVO een onderzoek afgerond naar alcoholvergiftiging o..
lees verder

Alcoholgebruik in Nederland de afgelopen 5 jaar stabiel

19-nov-2019 - Het alcoholgebruik in Nederland is de afgelopen vijf jaren stabiel gebleven. Aan de daling sinds het begin van dit millennium is een einde gekomen. Dat blijkt uit berekeningen van het Nederlands Insti..
lees verder

Bas (17) belandde in het ziekenhuis door alcohol: 'Ik was bijna dood'

9-nov-2019 - Elk jaar belanden nog steeds honderden jongeren op de intensive care van het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging. Dat overkwam ook Bas (17) en Mike (17). Zij spraken met NOS Stories over hoe ze dat..
lees verder