Nieuws

Kritiek op Chateau Meiland, waar de wijn rijkelijk vloeit

12-sep-2019 - Floor van Bakkum van de Jellinek en Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP hebben in RTL Boulevard kritiek geuit op het reality tv-programma Chateau Meiland (bekend van de ..
lees verder

Ouders stoppen best 3 maanden voor bevruchting al met roken en drinken (en ja, dat geldt voor allebei)

9-sep-2019 - Een kinderwens? Eérst gezond leren leven, zeggen dokters. Koppels - nee, niet alleen vrouwen - die het beste voorhebben met hun baby, moeten volgens professor Lode Godderis (KU Leuven) al drie ..
lees verder

Hoe 'Mooiste Meisje van de Klas' Saskia (43) verslaafd raakte aan alcohol

4-sep-2019 - Saskia houdt op de middelbare school al van drank en feesten. In ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’ (AVROTROS) vertelt ze hoe dit later uitmondt in een fikse alcoholverslaving. Als ze door ..
lees verder

Kamerleden dienen drie moties over alcoholbeleid in

4-sep-2019 - Afgelopen nacht zijn tijdens het debat over het Nationaal Preventieakkoord drie moties ingediend over alcoholbeleid. * Motie nr. 431 van Kees van der Staaij (SGP). Daarin wordt de regering verzocht o..
lees verder

Elke dag bijna 15 doden door alcohol, veel jongeren slachtoffer

4-sep-2019 - In Nederland sterven dagelijks gemiddeld bijna vijftien mensen aan de gevolgen van alcohol. Relatief veel jongeren zijn het slachtoffer. De alcoholconsumptie daalde lange tijd, maar die trend is tot ..
lees verder