Nieuws

Meer hulp voor verslaafden in asielzoekerscentra, ook in Ter Apel

4-mrt-2020 - Om de verslavingsproblematiek in Nederlandse asielzoekerscentra beter het hoofd te bieden, worden meer deskundigen ingezet. Ook in het asielcentrum in Ter Apel. Het gaat om zes ‘verslavingsexpe..
lees verder

Europese kankerorganisaties willen aanpak alcoholprobleem

28-feb-2020 - De ECL, de vereniging van Europese kankerorganisaties, heeft recent een zogenaamd position paper gepubliceerd. Hierin geeft zij haar visie op het voorgenomen Europe’s Beating Cancer Plan van de ..
lees verder

Ruim 9.000 deelnemers voor IkPas 40 dagen

26-feb-2020 - Na een succesvolle eerste IkPas-campagne in januari met een recordaantal deelnemers van ruim 40.000, volgt nu IkPas 40 dagen. De campagne is Aswoensdag, gestart. Doel is om tijdens de vastenperiode -..
lees verder

Alcoholmarketing leidt tot drankgebruik jongeren; meer regulering nodig, zeggen experts

24-feb-2020 - De marketing van alcoholhoudende dranken is een van de oorzaken van alcoholgebruik door minderjarigen. Daarom moeten we af van de zelfregulering van de alcoholmarketing en wettelijk regelen dat jonger..
lees verder

'Géén alcohol is de norm, dat moeten artsen duidelijker uitdragen'

22-feb-2020 - We drinken nog steeds te veel alcohol. Nederland telt anderhalf miljoen probleemdrinkers, en de problemen daarvan zijn terug te zien in het ziekenhuis. Experts waarschuwen Nieuwsuur dat arts..
lees verder