Nieuws

Ronald Knibbe: 'Alcohol grootste doodsoorzaak jongeren'

24-nov-2013 - Een wetenschapper van de Universiteit Maastricht stelt dat alcohol de belangrijkste doodsoorzaak onder Nederlandse jongeren is. Volgens epidemioloog Ronald Knibbe zorgen alcoholische versnaperingen in..
lees verder

STAP eist regelgeving omtrent zwangerschapslogo

23-nov-2013 - Dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd met de invoering van het zwangerschapslogo op alcoholhoudende dranken is bekend. Op 1 oktober jl. vond daartoe het Regulier Ove..
lees verder

Bier voor vegende alcoholist: 'Alleen in Nederland'

22-nov-2013 - In Amsterdam Oost houden alcoholisten de wijk al een tijdje schoon in ruil voor vijf biertjes, een half pakje shag, een warme maaltijd en een tientje per dag. Maar in het buitenland gaat het project n..
lees verder

Leeftijdsgrens alcohol naar 17: hoe hou je studenten aan de appelsap?

17-nov-2013 - Op oudejaarsavond mogen zeventienjarigen nog legaal een biertje drinken, maar als de klok twaalf uur slaat is alcohol voor hen taboe. Vooral hogescholen worstelen met de vraag hoe ze hun eerstejaars g..
lees verder

Alcohol en medicijnen, niet altijd een goede combinatie

9-okt-2013 - Een wijntje bij het eten, een biertje in de kroeg of een lekker borreltje om de dag mee af te sluiten. Over het algemeen kan een drankje niet veel kwaad, maar als u medicijnen slikt is het verstandig ..
lees verder