Nieuws

'Weinig draagvlak voor verhoging drankleeftijd'

30-dec-2013 - De verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie naar achttien jaar per 1 januari kan op weinig draagvlak rekenen. Ouders trekken zich weinig aan van de wetswijziging en jongeren blijven gew..
lees verder

’Drank werd mijn verdoving’

27-dec-2013 - Met 2014 voor de boeg krijgen ook de goede voornemens weer een kans. Minder drinken staat vaak hoog in de noteringen. Marinke Dik (50) besloot een aantal jaren geleden dat het de hoogste tijd was om i..
lees verder

D66 Arnhem: Ook in 2014 alcohol laten bestellen door 16-jarigen

13-dec-2013 - De D66 in Arnhem wil dat jongeren die voor 1 januari zestien jaar oud zijn geworden, ook in 2014 alcohol kunnen bestellen in Arnhemse horeca. Dat meldt Omroep Gelderland. Binnen de fractie is er de a..
lees verder

Wereldberoemde alcoholisten aan het werk

9-dec-2013 - Wereldberoemd zijn ze inmiddels: de alcoholisten die in Oost sinds anderhalf jaar de straten schoonhouden. Onder andere de New York Times schreef al over het project van de Regenboog Groep en ook in ..
lees verder

Groningers roken meer, drinken minder

9-dec-2013 - Het aantal Groningers dat rookt, is weer licht toegenomen. Dat blijkt uit het vierjaarlijkse Gezondheidsprofiel van de GGD Groningen. Dit is onder meer gebaseerd op de antwoorden van 8.500 volwassenen..
lees verder