Nieuws

Jongeren uit regio Westland drinken steviger dan gemiddeld

9-jan-2014 - In de regio’s Delft, Westland en Lansingerland wonen nog de altijd de meeste jongeren onder de zeventien jaar die het stevigst alcohol drinken. Dat blijkt uit cijfers van de alcoholpoli van het ..
lees verder

Albert Heijn: 'Binnenkort identiteit scannen bij verkoop alcohol'

9-jan-2014 - Sinds 1 januari mag er geen alcohol meer worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Voorheen was de grens 16 jaar. Vakbond CNV Dienstenbond vreest meer geweld in de supermarkten. Uit onderzoek van..
lees verder

Ouder met kind mag in super gewoon alcohol kopen

8-jan-2014 - Supermarkten mogen wél alcohol verkopen aan een volwassenen, ook als zij gezelschap hebben van een kind. Een eventueel verbod staat niet de aanscherpte Drank- en Horecawet omschreven. Dat zegt..
lees verder

Alcohol taboe voor ouders

7-jan-2014 - De strengere regelgeving omtrent drankverkoop aan minderjarigen heeft voor paniek in de supermarkten gezorgd. Het vaak jonge personeel is zo bang dat ze de wet overtreden, dat ze geregeld doorschieten..
lees verder

Online cursus om gebruik alcohol te verminderen

7-jan-2014 - Een vaak gehoord goed voornemen voor het nieuwe jaar is minder alcohol drinken. De online cursus minderdrinken.nl is gratis, anoniem en geheel zelfstandig te volgen. Het doel van de cursus is minderen..
lees verder