Nieuws

HPdeTijd: 'Waarom het verhogen van de leeftijd voor alcohol geen zin heeft'

2-jan-2014 - Op 1 januari is de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar. Het leek mij een slecht begin voor tieners (en comazuipers). En ook voor kroegeigenaren geen vrolijk begin vo..
lees verder

CNV vreest meer geweld in supermarkt door nieuwe alcoholwet

2-jan-2014 - Vakbond CNV Dienstenbond vreest meer agressie en geweld in supermarkten, nu er sinds begin dit jaar geen alcohol meer mag worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Ruim de helft (55 procent) van..
lees verder

1 januari is gewijzigde Drank- en Horecawet in werking getreden

1-jan-2014 - De belangrijkste wijziging is dat 18 jaar nu de leeftijd is: 1. Waarop jongeren alcoholhoudende drank verstrekt mogen krijgen, zowel in de horeca, als in de detailhandel, als tijdens evenementen, zow..
lees verder

Katers worden echt erger naarmate je ouder wordt

1-jan-2014 - Lijken jouw katers ook steeds hardnekkiger te worden naarmate je ouder wordt? Dat is helaas niet je verbeelding, maar je reinste wetenschap. We weten allemaal wat een kater is: hoofdpijn, misselijkhe..
lees verder

'Weinig draagvlak voor verhoging drankleeftijd'

30-dec-2013 - De verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie naar achttien jaar per 1 januari kan op weinig draagvlak rekenen. Ouders trekken zich weinig aan van de wetswijziging en jongeren blijven gew..
lees verder