Nieuws

"Minder gedronken uit angst voor boze baas"

4-feb-2014 - Door de crisis drinken Nederlandse werknemers minder alcohol uit angst slechter te functioneren op hun werk en baanverlies te riskeren, meldt GGZ-kliniek U-center, dat een onderzoek ruim duizend volwa..
lees verder

Cursus helpt alcoholovertreders wel, hardrijders waarschijnlijk niet

3-feb-2014 - Uit onderzoek van het miniserie van Veiligheid en Justitie blijkt dat beginnende bestuurders die een LEMA-cursus hebben gevolgd overwegend jongvolwassen mannen zijn, geboren in Nederland. Vier op de t..
lees verder

Onderzoek: 'Man drinkt eerder als hij ziet drinken'

3-feb-2014 - Mannen drinken meer alcohol wanneer ze naar een film keken waarin alcohol werd gedronken, dan wanneer ze dezelfde film zagen zonder alcohol. Dat zegt onderzoekster R. Koordeman van de Radboud Universi..
lees verder

Studentenverenigingen weren 17-jarigen

3-feb-2014 - Zes studentenverenigingen hebben besloten om zeventienjarigen te weren. De meeste verzinnen andere manieren om het alcoholverbod voor minderjarigen te handhaven. Sommige verenigingen hangen foto&rsqu..
lees verder

Alcohol of drugs in ’t spel? Dan eerder hermelding huiselijk geweld

3-feb-2014 - Uit het 'Onderzoek naar voorspellers van herhaaldelijke meldingen van huiselijk geweld', uitgevoerd door het Trimbos-instituut in Zuid-Holland, blijkt dat de meeste voorspellers van een hermelding ger..
lees verder