single.php
. . . opvoeding Mijn dochter drinkt af en toe. Ik heb hier toezicht op. Is het verstandig haar deze verantwoordelijkheid te geven?

Mijn dochter van 16 drinkt af en toe in een jeugddisco 2 flesjes flugel. Ik haal haar persoonlijk op na die feestjes en ze is nooit aangeschoten. Heeft mijn toestemming ook hiervoor. In mijn ogen mag ze best iets drinken zolang ze het zelf in de hand houdt en laat zien dat ze ons vertrouwen waard is. Is het wel verstandig om haar met deze verantwoordelijkheid om te laten gaan?

Jongeren verdragen alcohol slechter dan volwassenen. Ze zijn nog in de groei, wegen minder en zijn kleiner. De effecten van alcohol voelen ze hierdoor sneller en heviger. 

U bepaalt vanaf welke leeftijd u het goed vindt dat uw kind alcohol drinkt. Het advies is om het drinken van uw kind zo lang mogelijk uit te stellen, in ieder geval tot ze 18 jaar zijn. Drinken op jonge leeftijd brengt risico’s met zich mee. Klik hier om te lezen welke risico’s dit zijn.

In de wet ligt ook vast dat aan kinderen onder de 18 jaar geen alcohol verkocht mag worden. Dat kan u helpen het startmoment zo lang mogelijk uit te stellen.

Mocht u vragen nog hebben kunt u contact opnemen met de Alcohol infolijn, 0900-1995 (10 ct p/m). 

Ook kun je de folder Hoe help ik mijn kind nee zeggen tegen roken, drinken en blowen?  bestellen of downloaden. Deze ouderfolder bevat tips en informatie voor de meest effectieve opvoedaanpak voor alcohol drinken (en roken en blowen).

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top