Antwoord

Categorie
Opvoeding en alcohol
Ingestuurd op
8-jun-2007

Vraag:

Mijn ex geeft mijn zoon van 7 jaar zo nu en dan alchohol. Het betreft Shandy en wijn gemengd met water. Ik heb gezegd tegen mijn ex dat ik dat niet wil. Hij ontkent dat hij ooit alchohol heeft gegeven, maar m'n zoon zegt dat het wel zo is. Wat kan ik doen om zeker te weten dat dit stopt? Heb geen contact verder met mijn ex dan alleen via een schriftje.

Antwoord:

U kunt niet echt iets doen omdat u er niet bij bent en het uw ex-man is. Het enige wat u kunt doen is met uw zoontje op een rustige en begrijpelijke manier bespreken dat u niet wilt dat hij Shandy gemengd met iets anders drinkt omdat er alcohol in zit en hij daar nog te jong voor is. U kunt uw zoontje het idee aan de hand doen dat hij gewoon  tegen zijn vader zegt dat hij het drankje niet lekker vindt en liever frisdrank krijgt.

Verder kunt u - zoals u al gedaan heeft - tegen uw ex-man zeggen dat u niet wilt dat hij jullie zoontje Shandy geeft omdat daar toch een laag percentage alcohol in  zit en het niet goed is voor kinderen om zo jong al in aanraking te komen met alcohol.


Zoek opnieuw
Stel uw vraag