Antwoord

Categorie
Productinformatie
Ingestuurd op
3-jan-2001

Vraag:

Klopt het dat er verschil is in het soort alcohol wat er in een drankje kan zitten? Ik heb weleens gehoord dat bijv. Wodka 'natuurlijker' of 'zuiverder' is dan bijv. bessenjenever (wat veel chemische rommel zou bevatten) en daardoor, relatief gezien, minder schadelijk is voor je lichaam (en dat je daardoor minder snel een kater hebt). Zo, ja, welke dranken zijn dan natuurlijker? en welke chemischer?

Antwoord:

Nee, dat klopt niet. De alcohol in alle alcoholhoudende drankjes is altijd ethanol, wat dat betreft is er geen verschil. Het productieproces is wel verschillend per soort drank en in dat opzicht is het ene drankje natuurlijker samengesteld dan het andere. Ook worden er aan sommige drankjes allerlei stoffen toegevoegd (voor de smaak, kleur, houdbaarheid etc). Deze stoffen kunnen invloed hebben op de aard van de kater!

Wat betreft de mate van schadelijkheid voor het lichaam zijn de verschillen tussen alle toegevoegde stoffen beperkt. Over de concrete productinformatie verwijzen we u graag naar de websites van de alcoholproductenten: www.pgd.nl


Zoek opnieuw
Stel uw vraag